Plastové skladovací kontejnery - proč by na ně měla spoléhat různá průmyslová odvětví?

Created by Monika Sojka |

Kartonové krabice, dřevěné bedny, palety nebo dokonce obyčejné plastové pytle. V závislosti na specifikách obchodu používá mnoho majitelů obchodů denně různé metody balení, přepravy a skladování svých výrobků. Je však vždy rozumné zachovávat takovou rozmanitost? Možná existuje řešení, které je nejen univerzálnější, ale jednoduše efektivnější?

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

Odpověď zní "ANO!" Mluvíme samozřejmě o skladovacích nádobách, které jsou vyrobeny z plastu. Přečtěte si, v jakých odvětvích se používají a proč byste si je měli vybrat.

Jaké jsou největší výhody plastových skladovacích kontejnerů?

Výhody tohoto typu řešení lze nalézt ve dvou hlavních aspektech, a to jak při přepravě, tak při samotném používání.

  • Pokud jde o přepravu, plastové kontejnery pro skladování snižují riziko poškození sortimentu, umožňují efektivní přepravu velkých objemů a výrazně usnadňují logistické procesy (lze je snadno vyložit a naložit).
  • Při pravidelném používání se plastové skladovací kontejnery vyznačují mimo jiné snadnou manipulací, jednoduchým čištěním a navíc i robustností. Díky tomu je lze používat opakovaně - po dobu několika let.

V jakých oblastech nacházejí tyto výrobky zvláštní uplatnění?

Osobně můžeme uvést minimálně tři příklady, kde plastové nádoby mohou úspěšně nahradit tradičnější řešení. A zde jsou:

Nádoby na skladování zeleniny v obchodech s potravinami

Mnoho tradičních obchodů se zeleninou používá především klasické dřevěné bedny, které, ano, jsou jistě ekologické a ergonomické. Materiál, z něhož jsou vyrobeny (dřevo), má však jisté omezení: je náchylný na vlhkost a jeho struktura (spojení jednotlivých částí) jej činí vhodným pro použití pouze po omezenou dobu. Po tuctu či více přepravách se opotřebuje, což se projeví nutností opravy nebo určením k likvidaci.

Nádoby na skladování zeleniny (vyrobené z plastu) jsou v tomto ohledu jednoznačně lepší - i z obchodního hlediska. Nejenže jsou pro uložené věci zcela bezpečné, ale navíc jejich konstrukce umožňuje jejich libovolné použití ne desítky, ale stovky či tisícekrát.

Nádoby na skladování masa pro řeznictví

Maso, stejně jako zelenina nebo ovoce, musí být skladováno v podmínkách, které zachovají jeho čerstvost po co nejdelší dobu. Kromě toho hraje mimořádně důležitou roli také jejich čistota nebo odolnost vůči nízkým teplotám (přepravují se ve speciálních chladicích boxech). Skladovací nádoby na uzeniny, salámy a maso od společnosti bekuplast mají vše. Zajišťují bezpečnou a hygienickou přepravu vašich potravin. A jakmile jsou vyprázdněné - můžete je snadno podrobit mycím a sušícím procesům.

Kontejnery na skladování oděvů pro obchody s módou

Oděvy prodávané v obchodech se velmi často přepravují a skladují v pytlích nebo kartonových krabicích. Není třeba dodávat, že tento přístup s sebou nese 2 hlavní rizika. Zaprvé se obaly rychle opotřebovávají. Za druhé existuje značné riziko, že se oblečení poškodí nebo alespoň pomačká. Pro nápravu je vhodné zvolit plastové obaly na skladování oděvů, které jednak: ochrání zboží a jednak vydrží mnoho let.

Krabice a přepravní kontejnery pro obchody - přímo od bekuplastu

Všechny typy přepravek, které jsme zmínili v tomto článku, najdete přímo v sortimentu společnosti bekuplast. Můžete se podívat na našich webových stránkách nebo využijte podpory našich zkušených konzultantů, kteří vám rádi poskytnou odbornou pomoc.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová specialistka