Dvě řešení za cenu jednoho - podívejte se, co jsou bedny

Jedním z požadavků na bezpečné skladování a přepravu výrobků je správné přizpůsobení kontejneru typu přepravovaného zboží. Pro některá odvětví - například zemědělství a zpracování ovoce a zeleniny - bedny ani palety vzhledem ke své velikosti a konstrukci nenabízejí optimální ochranu a pohodlí při používání.

Neváhejte s otázkami!

Jsme zde, abychom na ně odpověděli a pomohli vám lépe poznat naši nabídku. Váš zájem o naši firmu bekuplast je pro nás prioritou. Klikněte na tlačítko vedle – těšíme se na vaši zpětnou vazbu!

V tomto případě se může stát správnou volbou krabicová paleta (jiný název: kisten), která kombinuje výhody obou zmíněných konstrukcí, ale je určena pro skladování sypkých produktů a je navíc vyztužená. V nabídce dodavatelů plastových přepravek - jako je například bekuplast - najdou zákazníci uzavřené a atiketové varianty a také ty, které jsou opatřeny víkem, jež výrazně zvyšuje jejich univerzálnost.

Kistny: to nejlepší ze dvou světů

Standardní cisterny vypadají jako běžné bedny nebo kontejnery a jsou zpravidla umístěny na podstavci o rozměrech tradiční jednorázové europalety (1200x800 mm), i když je lze dodat i ve větším rozměrovém rozsahu podle individuálních potřeb. Tato konstrukce výrazně usnadňuje nakládku a vykládku zboží, což jim dává výhodu oproti tradičním přepravním řešením. Jsou ideální pro stohování (stohování) ve skladovacích nebo přepravních prostorách a pro manipulaci se specializovanou manipulační technikou (např. vysokozdvižnými vozíky).

Jsou ideálním řešením pro skladování a přepravu potravin a sypkých produktů, stejně jako ovoce a zeleniny. Při skladování potravin je nezbytné zajistit, aby nádoba byla hygienická a čistá: plastové cisterny vyrobené z vysokohustotního polyethylenu HDPE schváleného pro styk s potravinami mají hladký, neporézní vnitřek, který je ideální pro čištění a dezinfekci a neobsahuje plísně. Kistny jsou také odolné vůči kyselinám, olejům a ultrafialovému záření; jsou tedy trvanlivější než jejich dřevěné protějšky a odolnější vůči poškození. Mohou skladovat náklad o hmotnosti několika set kilogramů na hromadě, aniž by hrozilo poškození jejich struktury. Díky odolnosti plastových beden vůči různým atmosférickým vlivům jsou vhodné i pro skladování výrobků, které vyžadují chlazení.

Pro úplnost dodejme - ačkoli toto téma se na našem blogu objevuje již delší dobu - že v případě opakovaně použitelných skladovacích a přepravních obalů, a tedy i beden, je volba plastu namísto dřeva důkazem naší péče o životní prostředí. Kistny jsou vyrobeny výhradně z recyklovaného polypropylenu a po použití budou opět recyklovány na jiný kontejner nebo jiný plastový výrobek. Navíc - v neposlední řadě - nevyžadují kácení stromů.

Něco pro každého

Krabicové palety jsou velmi robustní konstrukce, které jsou ideální pro stohování. Díky stohovatelnosti palet můžete výrazně zvětšit a maximalizovat svůj skladovací prostor. Pevná (nestohovatelná) verze je ideální pro přepravu těžkého a objemného zboží nebo jako skladovací kontejner. Takové kistny poskytují vysokou bezpečnost přepravy v kombinaci s relativně nízkou vlastní hmotností. V závislosti na požadavcích je lze namontovat na ližiny, kolečka nebo nožičky: jde o velmi univerzální řešení, které lze snadno upravit a přizpůsobit různým aplikacím.

Na trhu je k dispozici i další verze boxů vybavených sklopnými bočnicemi, vhodnější pro firmy, které trpí nedostatkem volného místa ve skladu nebo v přepravním parku. Protože je lze složit, když jsou prázdné, zabírají méně místa, což snižuje náklady na skladování a přepravu a uhlíkovou stopu vytvářenou společností. Možnost úplného nebo částečného sklopení bočních stran navíc umožňuje snadnější přístup k obsahu boxu a usnadňuje manipulaci s ním.

Stěny a dna boxů mohou být buď ažurové (perforované), nebo plné. První z nich jsou ideální pro přepravu čerstvých potravin (např. ovoce a zeleniny), protože tato konstrukce podporuje větrání přepravovaného zboží a zabraňuje hromadění nežádoucí vlhkosti uvnitř, která urychluje procesy hniloby. Různé krabicové palety s pevnými bočnicemi a základnami jsou určeny pro přepravu a skladování průmyslového zboží.

Univerzálnost krabicových palet lze ještě zvýšit, pokud jsou doplněny připevnitelnými víky, která zajišťují optimální ochranu zboží před poškozením a znečištěním během přepravy. Jsou dokonale přizpůsobena velikosti cisterny a při manipulaci nesklouzávají. Jsou odolné vůči UV záření a čisticím procesům a jsou 100% recyklovatelné.

Hledejte je u prověřeného dodavatele

Plastové přepravky jsou kontejnery pro speciální úkoly, nejčastěji se používají pro přepravu a skladování potravin, ale výborně se osvědčují také v chemickém, hutním nebo automatizovaném průmyslu: všude tam, kde zboží "váží svou vlastní váhu". Samy o sobě jsou lehké, ale zároveň vhodné pro použití s vysokozdvižnými vozíky a odolné proti mechanickému poškození, což zajišťuje efektivní a bezpečnou přepravu. Jsou všude kolem nás: v dílnách, skladech, výrobních halách a obchodech všech velikostí. Před nákupem je důležité zvážit, jak budou využívány, aby bylo možné vybrat řešení, které nejlépe vyhovuje individuálním potřebám.

 

Autor příspěvku: Mgr:

Autor: Monika Sojka - marketingový specialista

Back